Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dán kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl olaj
1 ek. citromlé
1 dl meleg víz
1 citrom reszelt héja
3 csapott mk. Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 marék dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztom és a sárgáját a porcukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom az olajat, citromlét, meleg vizet, a citrom reszelt héját, sütőport, lisztet. Jól összedolgozom. A tojások fehérjéjéből kemény habot verek, apránként hozzáadva a kristálycukrot. Lassú, nagy, körkörös mozdulatokkal a tésztához keverem, vigyázva, nehogy összetörjön.
A sütőt előmelegítem 250 fokon. A kuglóf formát kizsírozom és a mozsárban összetört diót beleszórom az aljába. A tészta felét a sütőformába öntöm, a másik faléba belekeverem a kakaóport és azt is tésztára kanalazom (így lesz szép márványos). Amikor beteszem a sütőbe, hőfokot leveszem 200 fokra és 35-40 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Dán kuglóf Dán kuglóf Dán kuglóf Dán kuglóf Dán kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!