Receptek



Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek
Hozzávalók
kb. 24 szelethez
Tésztához
- 150 g lágy vaj vagy margarin
- 150 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 4 tojássárgája (közepes méretű
- 150 g búzaliszt
- 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül
- 4 tojásfehérje (közepes méretű)
- 50 g mogyoró
- 20 g porcukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Krémhez
- 2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
- 500 g sárgabarack
- 250 g natúr joghurt (édesfehér)
- 100 ml narancslé
- 50 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 500 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés
A sárgabarackot megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd apróra kockázzuk. A mogyorót durvára törjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A vajat a konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot. Majd a tojássárgákat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd két részletben a masszához szitálva sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe töltjük.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A tojáshabot a tésztán elosztjuk. A mogyorót a fahéjjal elkeverjük, majd a egyenletesen a tojáshabra szórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát két részre vágjuk. A tészta egyik felét a mogyorós felével felfelé egy tálra tesszük.
A krémhez a joghurtot először a zselatin fixszel, majd a narancslével, a cukorral és a Bourbon vaníliás cukorral elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtos krém húzni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a felkockázott barackot. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd a tészta félretett felét a krémre fektetjük. A süteményt két órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor a süteményt tetszés szerint nagyobb kockákra vágjuk, a kockákat átlósan felezzük.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!