Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mennyei barack szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mennyei barack szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

kb. 24 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • 4 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 50 g mogyoró
  • 20 g porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd apróra kockázzuk. A mogyorót durvára törjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat a konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot. Majd a tojássárgákat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd két részletben a masszához szitálva sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe töltjük.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A tojáshabot a tésztán elosztjuk. A mogyorót a fahéjjal elkeverjük, majd a egyenletesen a tojáshabra szórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát két részre vágjuk. A tészta egyik felét a mogyorós felével felfelé egy tálra tesszük.

A krémhez a joghurtot először a zselatin fixszel, majd a narancslével, a cukorral és a Bourbon vaníliás cukorral elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtos krém húzni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a felkockázott barackot. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd a tészta félretett felét a krémre fektetjük. A süteményt két órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor a süteményt tetszés szerint nagyobb kockákra vágjuk, a kockákat átlósan felezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!