Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Karácsonyi kuglóf

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyi kuglóf
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 8-12 szelethez

Kevert tésztához

Díszítéshez

  • 150 g porcukor
  • 2-3 evőkanál víz
  • némi mandula forgács vagy fenyőmag

Elkészítés

Előkészítés

A kuglófformát (22 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük és enyhén kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk. A marcipánt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés

Kevert tészta:
Egy keverőedényben a margarint és a marcipánt konyhai robotgép segítségével (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vanillincukrot, Finessét, sót és a fűszereket és további 1 percig keverjük, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojássárgáját egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, majd konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. A meggyből és az asztalt sárgabarackból 1-1 evőkanálnyit a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk, majd kuglófformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük

Alsó és felsőfűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot a vízzel elkeverjük, hogy egy sűrű mázat kapjunk. A kuglófot a mázzal leöntjük, majd azonnal fenyőmaggal, aszalt meggyel és sárgabarackkal szórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény tésztája lefagyasztható és kb. 2 napig tárolható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!