Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Édes halál

noriri receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1683-noriri
Édes halál
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 4 cl narancslikőr
  • 4 cl narancslé
  • 4 cl rum vagy rumaroma
noriri noriri receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mazsolát átöblítjük. Lecsepegtetjük, majd egy kis tálkába tesszük és meglocsoljuk a narancslikőrrel. Állni hagyjuk.

A csokoládét apróra törjük, fél evőkanálnyit elveszünk a vajból, a többit beletesszük egy nagy fazékra illeszthető tálba. A fazékba kétujjnyi vizet öntünk, és gőz fölött megolvasztjuk a csokit és vajat. Ha kész félrerakjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a cukor felével, a fehérjékből habot verünk és belekeverjük a cukor másik felét. A megmaradt vajjal kikenjük a tortaformát. A lisztet és a tojássárgáját elkeverjük a csokoládés vajjal, majd óvatosan hozzákeverjük a habot és a lecsöpögtetett mazsolát. Kb. 25-30 percig sütjük, de nem baj, ha lágy, mikor kivesszük, mert hűlés közben szilárdul még.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!