Citromos-vaníliás kocka
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Tészta készítése
A tojásfehérjét a fele cukorral habosra felverjük.
A vajat, a tojássárgáját, a másik fele cukorral habosra keverjük, és felváltva hozzáadjuk a 2 db citrom lereszelt héját, kifacsart levét, rostját és a lisztes keveréket.
Végül óvatosan keverjük bele a tojáshabot is.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk.
Töltelék készítése
Ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt és a többi hozzávalót, a végén a felvert tojást is.
A tésztára folt szerűen vagy rácsosan kanállal rátesszük a tejfölös masszát.
Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Citromos-vaníliás kocka
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta készítése
A tojásfehérjét a fele cukorral habosra felverjük.
A vajat, a tojássárgáját, a másik fele cukorral habosra keverjük, és felváltva hozzáadjuk a 2 db citrom lereszelt héját, kifacsart levét, rostját és a lisztes keveréket.
Végül óvatosan keverjük bele a tojáshabot is.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk.
Töltelék készítése
Ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt és a többi hozzávalót, a végén a felvert tojást is.
A tésztára folt szerűen vagy rácsosan kanállal rátesszük a tejfölös masszát.
Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?