Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tökös mandulás

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Ezenkívül

  • 50 g porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A mandulát durva darabokra daráljuk. A sütőtököt felszeleteljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a sütőtök húsát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés

A tojásokat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, a cukrot, az aromát és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt is, és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a mandulát is, és jól elkeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe töltjük, elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Készítsünk Halloween-tök mintás papírsablonokat, helyezzük a süteményre, majd porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!