Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vaníliás barack szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vaníliás barack szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

kb. 30-35 szelethez

Tésztához

  • 250 g búzaliszt
  • 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 25 ml (3 evőkanál) tej
  • 125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A barackokat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. A tepsit (30 x 35 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel kb. 3 percig keverjük. Majd a tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20- 25 perc

A krémhez az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a tej és a tejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémet a kihűlt tésztán elsimítjuk, a felszeletelt barackot a süteményen egyenletesen elosztjuk.

A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján a cukor és az almalé hozzáadásával elkészítjük, majd a gyümölcsrétegre öntjük.

Fontos! A zselét mindig a sütemény közepétől kiindulva csurgassuk a süteményre!

Hagyjuk a zselét jól megszilárdulni. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A süteményt sütőpapír csíkkal körbekerítjük, és a krémhez simítjuk, így nem folyik le a tortazselé.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!