Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szederlepény mandulagrillázzsal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szederlepény mandulagrillázzsal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

A kevert tésztához

  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 100 g cukor
  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 200 g búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 50 g hámozott, őrölt mandula

A tetejére

A grillázshoz

  • 50 g hámozott, vagdalt mandula
  • 70 g cukor

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához keverőtálban, konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajat. Apránként belekeverjük a cukrot, és tovább keverjük, míg sima és egyenletes nem lesz. Ekkor egyenként beletesszük a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük.

Két részletben, közepes fokozaton belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és mandulát. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent) torta – vagy lepényformába töltjük, tetejét elsimítjuk.

A tetejéhez a pudingport jól összekeverjük a tejszínnel. A narancslevet és cukrot edényben felforraljuk. A tejszínes pudingport a tűzhelyről levett narancslébe keverjük, utána keverés közben jól felfőzzük. A kész pudingot, ha kissé lehűlt, a tésztalapra kenjük.

A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, és elosztjuk a pudingon.

A grillázshoz a mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül, keverés közben aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk.

A mandulás karamellt elosztjuk a szeder tetején. A formát az előmelegített sütő rácsára rakjuk, és megsütjük a süteményt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Vélemények

Röpi

Röpi
2014.08.31. | 10:37

-a kevert tésztához tettem 1 teáskanálnyi vanília aromát is, hogy a tészta ízletesebb legyen -sütési idő: 20 perc légkeveréses (előmelegített) sütőben
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!