Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szerecsen kuglóf

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szerecsen kuglóf
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

Mázhoz

  • 30 g porcukor
  • 3 teáskanál instant kávépor
  • 5 evőkanál (60 ml) víz
  • 100 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
  • Kevés reszelt tej-illetve fehér csokoládé

Elkészítés

Előkészítés

A kuglóf sütőformát kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A tésztához az étcsokoládét nagyobb darabokra törjük.

Elkészítés

A vajat a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral, és a sóval habosra keverjük. A tojásokat egyenként fél percig keverve a masszához adjuk. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. A tejet vagy konyakot két adagban a konyhai robotgép közepes fokozatán hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a darált mandulát, és a csokoládét.

A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: Kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60 perc

A süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A cukrot, az instant kávéport és a vizet egy kis főzőedénybe tesszük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve a csokoládét hozzáadjuk, és tovább főzzük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és sima, sűrű mázat kapunk. Végül a mázat a kuglófra csorgatjuk, egy kenőecset segítségével elsimítjuk, majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt az előkészített csokireszelékekkel felváltva megszórjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!