sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Török almás süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Török almás süti

125 g margarin
125 g cukor
1 csipet só
1 citrom héja
1/2 citrom leve
2 tojás
200 g liszt
1 tk őrölt fahéj
3-4 ek tej (liszttől függ) vagy víz
1/2 vagy 2 alma (a készítésnél leírom miért)
ízlés szerint mazsola, magok, csokidarabok, zseléscukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük.
2. Hozzáütjük a két tojást, tovább keverjük.
3. Belekeverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat.
4. Legvégül a citromlevet és a tejet.
5. Itt válik ketté a dolog: vagy egy fél almát belekockázunk, és tetszés szerint a többi ízesítőt, majd kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük.
6. Vagy 2 darab almát szintén megtisztítunk, és kettévágjuk. A kettévágott alma domború részét 3-4 milliméterenként bevagdossuk, és fahéjas cukorral megszórjuk, alját lisztbe mártjuk, majd a tepsibe töltve a tésztát, az almákat a tetejére helyezzük.

Sütési hőfok:180°C
Sütési mód:alul-felül sütés
Tepsi mérete:15X10X25 cm

Tálalás

4 főre

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!