Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-mákos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos-mákos szelet

22 dkg vaj + a formához
17 dkg cukor
4 db tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
7 dkg mák
5 dkg mandula

A mázhoz:

1 db citrom
12 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Verjük fel a tojásokat, és kis adagokban dolgozzuk a cukros vajhoz. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, adjuk hozzá a mákot és a mandulát, majd forgassuk össze.
2. Vajazzunk ki egy püspökkenyérsütő formát. Simítsuk bele a tésztát, majd toljuk a 180 °C-os sütőbe 40 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kész, zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne a sütit további 10 percig, majd vegyük ki.
3. Reszeljük le a citromhéjat, a levét pedig facsarjuk ki. A citromlevet keverjük a porcukorral addig, amíg sűrű, fehér mázat nem kapunk. Vonjuk be vele a süti tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Végül szórjuk meg a reszelt citromhéjjal, és felszeletelve tálaljuk.
Citromos-mákos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!