Citromos-mákos szelet
Hozzávalók
Citromos-mákos szelet
A mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
2. Vajazzunk ki egy püspökkenyérsütő formát. Simítsuk bele a tésztát, majd toljuk a 180 °C-os sütőbe 40 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kész, zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne a sütit további 10 percig, majd vegyük ki.
3. Reszeljük le a citromhéjat, a levét pedig facsarjuk ki. A citromlevet keverjük a porcukorral addig, amíg sűrű, fehér mázat nem kapunk. Vonjuk be vele a süti tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Végül szórjuk meg a reszelt citromhéjjal, és felszeletelve tálaljuk.
Citromos-mákos szelet
Hozzávalók
Citromos-mákos szelet
A mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Vajazzunk ki egy püspökkenyérsütő formát. Simítsuk bele a tésztát, majd toljuk a 180 °C-os sütőbe 40 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kész, zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne a sütit további 10 percig, majd vegyük ki.
3. Reszeljük le a citromhéjat, a levét pedig facsarjuk ki. A citromlevet keverjük a porcukorral addig, amíg sűrű, fehér mázat nem kapunk. Vonjuk be vele a süti tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Végül szórjuk meg a reszelt citromhéjjal, és felszeletelve tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?