Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kétszínű meggyes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kétszínű meggyes

250 g Rama margarin
250 g cukor
4 db tojás
2 ek vanília aroma
250 g liszt (a fele rétesliszt)
1 dl tej
1 csipet só
300 g meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, a kimagozott meggyet lecsepegtetjük.

Elkészítés

Tészta elkészítése: A felolvasztott vajat habosra verjük a cukorral. A tojásokat villával összekeverjük és a vanília aromával együtt kis adagokban a habos vajhoz adjuk. A lisztet átszitáljuk és a sütőporral együtt a tojásos masszába szórjuk, egy csipet sóval és a tejjel simára keverjük. A kész masszát kétfelé osztjuk, az egyik részbe belekeverjük a kakaóport.
Sütés: A kakaós masszát elterítjük a tepsi alján, rászórjuk a meggyet, beterítjük a fehér masszával. A végén a kétféle tésztát egy kanállal óvatosan, hullámosan keverjük meg. A 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, akkor van kész, ha a tésztába szúrt tű száraz, nem ragad rá a tészta.

Tárolás

Nem kell tárolni, mert azonnal elfogy.
Kétszínű meggyes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!