Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű zabpelyhes, mézes, barnacukros, gyümölcsös sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

3-4 evőkanál barna cukor
20 dkg liszt
20-30 dkg zabpehely
tej(kb 3dl)
tojás
rum aroma
csipet só

Mézes-gyümölcsös mix:

4-5 evőkanál méz
akármilyen gyümölcs, de tegyünk bele bőven
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Gyümölcsök előkészÍtése

A rendelkezésünkre álló gyümölcsöket megmossuk és felszeleteljük. 2-3 db alma, banán, fagyasztott erdei gyümölcs mix, körte vagy akár ezek keveréke is kerülhet a süteménybe. Tetszés szerint lehet a gyümölcsöket helyettesiteni, eperrel, áfonyával, rebarbarával vagy ami épp van otthon :)

A süti gyümölcsös része

Válassz egy olyan lábast, amelyet később a sütőbe tudsz tenni. Tegyél bele 4 evőkanál mézet és kis lángon kezd el melegíteni az egyik rózsán (ne a sütőben!).
Add hozzá a gyümölcsöket, néha keverd meg, ha puhák a gyümölcsök, zárd el alatta a tüzet.
Ennek a tetejére kell majd ráönteni a tésztát, aminek elkészitése a következő pontban lesz.

Tészta elkészitése



Lisztet, a Dr. Oetker Sütőpor és a zabpelyhet összekeverem egy tálban. Hozzáteszem a barnacukrot, a tojások sárgáját, a rumaromát.
A tojások fehérjét egy csipet sóval külön tálban felverem. Majd óvatosan beleforgatom és összekeverem a tészta másik felével.
Ha van otthon dió, vagy mogyoró ezeket is tehetek a tésztába!

A tésztát ráöntöm a lábasban lévő mézes-gyümölcsös keverék tetejére és berakom a sütőbe. Körülbelül 20 perc kell neki mire megsül, de látni fogjuk amikor "feljön a tészta". Tűpróbával ellenőrizzük és amikor megsült, kiveszem a sütőből.

Forditás

A süteményem forditott helyzetben lesz a lábasban: alul lesz a mézes gyümölcsös mix, felül pedig a tészta. Ezért amikor kiveszem a sütőből egy tálcára át kell forditani! Felülre kerül a mézes gyümölcsös mix, alulra pedig a tészta. A gyümölcsök általában picit beleragadnak a lábasba, ne essünk pánikba, szedjük ki és kenjük a torta tetejére.
Egyszerű zabpelyhes, mézes, barnacukros, gyümölcsös sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!