Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés gyümölcskenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoládés gyümölcskenyér

20 dkg cukor
4 db tojás
csipet só
1,6 dl tej
25 dkg liszt
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
5 dkg csokoládé dara vagy csepp
1 citrom reszelt héja
A tetejére: porcukor, vagy 10 dkg csokoládé 1 ek. olajjal összeolvasztva
Dízítés: narancsszeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Ha megsült, kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Ha megszilárdult a csokoládé, narancsszeletekkel díszítjük.

Elkészítés

Csokoládés gyümölcskenyér
Csokoládés gyümölcskenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!