Túrós-meggyes kuglóf
Hozzávalók
Túrós-meggyes kuglóf:
Tészta:
Töltelék:
Csokoládémáz:
Elkészítés
Töltelék elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral alaposan felverjük, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az olajat és a tejet.
A lisztet, kakaót és a sütőport összekeverjük és állandó kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához úgy, hogy csomómentes legyen.
3.
A kuglófformánkat kivajazzuk.
Beleöntjük a tészta harmadát, megszórjuk tetszés szerint meggyel, majd a tésztára kanalazzuk a töltelék felét. Ezután egy újabb, de most vékony réteg tésztát töltünk rá és ismét töltelék következik, meggy, végül a maradék tészta.
4.
Ha kihűlt mehet a tetejére a csokoládémáz.
5.
A sütőt 180fokra alul-felül melegítjük 40-45pecig sütjük.
Alternatív elkészítés
Túrós-meggyes kuglóf
Hozzávalók
Túrós-meggyes kuglóf:
Tészta:
Töltelék:
Csokoládémáz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Töltelék elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral alaposan felverjük, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az olajat és a tejet.
A lisztet, kakaót és a sütőport összekeverjük és állandó kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához úgy, hogy csomómentes legyen.
3.
A kuglófformánkat kivajazzuk.
Beleöntjük a tészta harmadát, megszórjuk tetszés szerint meggyel, majd a tésztára kanalazzuk a töltelék felét. Ezután egy újabb, de most vékony réteg tésztát töltünk rá és ismét töltelék következik, meggy, végül a maradék tészta.
4.
Ha kihűlt mehet a tetejére a csokoládémáz.
5.
A sütőt 180fokra alul-felül melegítjük 40-45pecig sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?