Diós - csokoládés kocka
Hozzávalók
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A dió felét ledaráljuk, másik felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd hozzá keverjük a langyos csokoládét is.
Ez után hozzá adjuk a diós - fűszeres lisztet, végül a tojások kemény habját.
A masszát a tepsibe simítjuk, majd készre sütjük. Sütés közben figyeljünk oda arra, hogy a diós tészták nagyon hamar oda égnek, ezért ha már kicsit szilárdult a tésztánk, a lángot vegyük le alacsonyabbra, különben oda fog kapni a sütemény.
A még forró sütemény tetejét megkenjük a baracklekvárral. A tortabevonót vízfürdő felett felolvasztjuk az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt. Még mielőtt megkötne, 4x4 cm-es kockákat jelölünk be rajta, és a kockák közepére helyezzük a diószemeket. A jelölő vonalak mentén lehet szeletelni.
Alternatív elkészítés
Diós - csokoládés kocka
Hozzávalók
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A dió felét ledaráljuk, másik felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel.
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd hozzá keverjük a langyos csokoládét is.
Ez után hozzá adjuk a diós - fűszeres lisztet, végül a tojások kemény habját.
A masszát a tepsibe simítjuk, majd készre sütjük. Sütés közben figyeljünk oda arra, hogy a diós tészták nagyon hamar oda égnek, ezért ha már kicsit szilárdult a tésztánk, a lángot vegyük le alacsonyabbra, különben oda fog kapni a sütemény.
A még forró sütemény tetejét megkenjük a baracklekvárral. A tortabevonót vízfürdő felett felolvasztjuk az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt. Még mielőtt megkötne, 4x4 cm-es kockákat jelölünk be rajta, és a kockák közepére helyezzük a diószemeket. A jelölő vonalak mentén lehet szeletelni.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?