Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mámorító pudingos almás-diós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg finomliszt
20 dkg kristály vagy porcukor
25 dkg vaj
2 db tojás
3 dl tej

Tetejére:

1 cs. főzés nélküli vanílliás pudingpor
4 dl tej
fahéj
2 db alma
kb. 10 dkg vágott dió
rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Töltelék elkészítése

Első lépésben a 4 dl tejjel, ízlés szerint rumaromával kikeverjük a főzés nélküli pudingport had sűrűsödjön.

Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és ízlés szerint fahéjjal hintjük had álljon amíg a tészta készül.

Tészta elkészítése:

A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk.
Amikor a tészta csomómentes, kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A már elkészített pudingot a tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és villával márványozzuk, mikor ez kész rászórjuk a fahéjas almát majd a diót.
,,én legutóbb szórtam rá kevés mogyorót"

Sütés:

180 fokos előmelegített sütőben ,,alul-felül" 30 percig sütjük.
Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!