Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)

2 tojás
110 g cukor
110 g vaj
1 citrom reszelt héja
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítés:

100 g porcukor
citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Bárány sütőforma szükséges hozzá.

Elkészítés

Ezt a receptet a zenker.de oldalán találtam, ezúton közzéteszem:
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukor felével és a tojás sárgájával habossá keverjük, a citromhéjat hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk és hozzákeverjük a vajas-tojásos keverékhez. A tojásfehérjéket a cukor maradék felével habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába.

A bárányos sütőformát kizsírozzuk (vajazzuk), zsemlemorzsával megszórjuk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.

Előmelegített sütő alsó részében 45 perc alatt 180 fokon (alsó és felső melegítéssel) készre sütjük.
A formát nedves konyharuhába csavarva egy kicsit hagyjuk hűlni. Utána óvatosan a formából kivesszük a süteményt, teljesen hagyjuk kihűlni.

A porcukrot a citromlével összekeverjük és a bárányt bekenjük vele.

Alternatív elkészítés

Mivel nincsen ilyen bárányos formám, ezért más alakban sütöttem meg, ez látszik a képen.
Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában) Citromos süti - báránybőrben (bárányos formában)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!