Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Samoa

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Samoa
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tèszta

Karamell

  • 10 dkg vajkaramella
  • 6 ek tej
  • 1 ek kókuszviràgcukor vagy barnacukor

Tetejère

  • 5 dkg kókuszreszelèk
  • 5 dkg csokolàdè
  • 1 ek olaj
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta

A lisztet sót sütőport elkeverjük.
A vízet vajat a sóval cukorral összemelegìtjük, ha felforrt levesszük a tűzről ès elkeverjük benne a kakaóport majd a csokit ès lassan hozzàszitàljuk a lisztes keverèket . Hozzàadjuk a tejfölt, amibe előzőleg elkeverjük a szódabikarbónàt, majd egyesèvel jól elkeverjük benne a tojàsokat.

Sütès

A tèsztamasszàt előre kivajazott ès kilisztezett 25x25 cm tepsibe öntjük,
180'C fokon 20 percig sütjük.

A kôkuszt szàraz serpenyőben 2-3 perc akatt, folyton ràzogatva megpirítjuk.

Karamell

A tejet ès az apró kockàra vàgott vajkaramellàt a cukorral lassú tűzön felforraljuk , mìg teljesen felolvad a karamell.
A kihűlt süti tetejère öntjük, majd megszórjuk a pirìtott kókusszal.
A csokit felolvasztjuk 1 ek. olajjal elkeverve.
Vèkonyan a kôkuszrètegre csorgatjuk.

Vélemények

burgereva

burgereva
2018.10.15. | 21:39

Tetszik a recept.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!