Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz Almatorta (Torta di mele)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

55 dkg alma ( tisztìtva, kockàra vàgva)
20 dkg liszt
2 tojàs
15 dkg cukor
1 dl tej
1 csipet só
2 dkg szeletelt mandula vagy fenyőmag
1 ek vaj
1 ek citromlè
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta elkèszítèse

Kb. 3-4 nagyobb almàt meghàmozunk , maghàzukat kiszedjük.
Felkockàzzuk. 50-60 dkg lesz szüksèg.
Meglocsoljuk citromlèvel.

Tèszta

A tojàst a cukorral habosra keverjük , majd hozzàadjuk a lisztet sütőport sót tejet ès simàra keverjük. Vègül beleforgatjuk az almakockàt.
24-26 cm tortaformàt vagy kuglóf formàt kivajazunk, kilisztezünk.
Beleöntjük a tèsztàt a tetejèt megszórjuk mandulàval. Ha kuglóf formàba sütjük a mandula az aljàra kerül majd rà a tèszta.
180 fokon 45-50 percig sütjük.
Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!