Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti bárányka és nyuszi

borandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2036-borandi
Húsvéti bárányka és nyuszi
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

2 db formához

borandi borandi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a rummal habosra keverem. A liszttel elkevert sütőport hozzáadom. Végül a felvert tojáshabot óvatosan beleforgatom. (A darált diót én kifelejtettem, de így is nagyon szépen feljött a tészta.) A sütőformákat kivajazom, liszttel meghintem, a tésztát beleöntöm. Előmelegített sütőben 180°C-on 45 percig sütöm. Amikor megsült, kiveszem a formából, hűlni hagyom.
Bevonáshoz: tortabevonó tejcsokoládé / fehércsokoládé, mandula, porcukor.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez a recept egy alaprecept, melyet variálhatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. A tésztát készíthetjük kakaósan is, ez esetben 2 evőkanál kakaót tegyünk bele, illetve a rumot helyettesíthetjük citrom vagy akár narancsaromával is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!