Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos túrós süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
12 ek napraforgó olaj
3-4 ek. tej

Töltelékhez:

5 db tojássárgája
10 ek. cukor
50 dkg tehéntúró
4-5 ek. tejföl

Habhoz:

5 db tojásfehérje
10 ek cukor
1 ek. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a fél csomag pudingport, majd az áttört túrót, tejfölt, vaníliát és a reszelt citromhéjat.
A tésztát belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd következik a túrókrém, ezt is elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Amíg sül a tészta az 5 tojásfehérjéből a cukor és a citromlé fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk.
Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot...

Alternatív elkészítés

Tehetünk a tetejére olvasztott csokit.
50 g étcsokoládé
0,5 ek napraforgó olaj
A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a kemény habra csurgatjuk...
Habos túrós süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!