Vakondtúrás-Whoopie sütik
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, sütőpapírt helyezünk rá. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Keverés közben, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, egyneművé összedolgozzuk. A tojásokat egyesével, kb. fél-fél perc alatt, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a csokidarával összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton beledolgozzuk.
A tésztát sima csöves (kb. 12 mm átmérőjű cső) habzsákba töltjük. 20 darab 4-5 cm átmérőjű kerek halmot nyomunk belőle a sütőpapírra. Figyelem: a tészta némileg terülni fog, hagyjunk a halmok között elég helyet. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
8 darab kis kerek sütemény tetejét egyenesre vágjuk, vágott felükkel lefelé egy tányérra helyezzük, ezek lesznek a kész sütemények aljai. További 4 süteményt a levágott részekkel együtt egy tálba teszünk, összemorzsoljuk.
Töltelék:
A banánt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson szereplő leírás szerint felverjük. A csokidarát hozzákeverjük. A 8 darab domború – azaz tetőnek szánt – sütemény domború részét megkenjük a krémmel, majd az előkészített morzsába mártjuk. A maradék krém 2/3-át szétosztjuk az egyenesre vágott 8 darab süteményen. Elosztjuk rajtuk a banándarabokat, ezután a banános réteget befedjük a megmaradt krémmel. Végezetül a morzsás sütitetőket ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.
Tipp:
A Vakondtúrás-Whoopie sütik ízlés szerint díszíthető vágott mandulával,
A sütemény banánkrémes töltelékébe tehetünk kandírozott gyümölcsöket, mazsolát.
Vakondtúrás-Whoopie sütik
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, sütőpapírt helyezünk rá. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Keverés közben, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, egyneművé összedolgozzuk. A tojásokat egyesével, kb. fél-fél perc alatt, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a csokidarával összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton beledolgozzuk.
A tésztát sima csöves (kb. 12 mm átmérőjű cső) habzsákba töltjük. 20 darab 4-5 cm átmérőjű kerek halmot nyomunk belőle a sütőpapírra. Figyelem: a tészta némileg terülni fog, hagyjunk a halmok között elég helyet. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
8 darab kis kerek sütemény tetejét egyenesre vágjuk, vágott felükkel lefelé egy tányérra helyezzük, ezek lesznek a kész sütemények aljai. További 4 süteményt a levágott részekkel együtt egy tálba teszünk, összemorzsoljuk.
Töltelék:
A banánt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson szereplő leírás szerint felverjük. A csokidarát hozzákeverjük. A 8 darab domború – azaz tetőnek szánt – sütemény domború részét megkenjük a krémmel, majd az előkészített morzsába mártjuk. A maradék krém 2/3-át szétosztjuk az egyenesre vágott 8 darab süteményen. Elosztjuk rajtuk a banándarabokat, ezután a banános réteget befedjük a megmaradt krémmel. Végezetül a morzsás sütitetőket ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.
Tipp:
A Vakondtúrás-Whoopie sütik ízlés szerint díszíthető vágott mandulával,
A sütemény banánkrémes töltelékébe tehetünk kandírozott gyümölcsöket, mazsolát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?