Sárgarépás banánkenyér
Hozzávalók
Téglalap alakú formához(25x11):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A répákat megpucoljuk, finomra reszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. A tojássárgáját és a cukrot hozzákeverjük, és az egészet habosra keverjük.
A banánokat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát összekeverjük. A felét a tésztába keverjük. Előbb a reszelt répát, majd a maradék lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végezetül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, rácson 15 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, majd az olajjal együtt, egy habüstben, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. A süteményre csorgatjuk. A banánchipszet és a mogyoródarabokat rászórjuk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére, hagyjuk megszilárdulni.
Tipp
Sárgarépás banánkenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú formához(25x11):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A répákat megpucoljuk, finomra reszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. A tojássárgáját és a cukrot hozzákeverjük, és az egészet habosra keverjük.
A banánokat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát összekeverjük. A felét a tésztába keverjük. Előbb a reszelt répát, majd a maradék lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végezetül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, rácson 15 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, majd az olajjal együtt, egy habüstben, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. A süteményre csorgatjuk. A banánchipszet és a mogyoródarabokat rászórjuk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére, hagyjuk megszilárdulni.
Tipp
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?