Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos clafoutis - gluténmentes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos clafoutis - gluténmentes

3-4 db őszibarack (sárga húsú)
kb. 1 dl gluténmentes vaníliás puding
3 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 dl tej
100 g gluténmentes liszt (Schar B mix, esetleg Finax)
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A barackokat megmossuk és ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, daraboljuk (a 8-adokra vágott barackszeletek kellően gusztusosak és intenzív falatélményt nyújtanak :-)).
Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
A fehérjéket habbá verjük (nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük, és előmelegített sütőbe rakjuk.
Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.

Alternatív elkészítés

Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Ajánlat:Gluténmentes menü csodás lezárása.
Egyéb elnevezések: Gluténmentes pite
Előkészület: 10 perc
Sütés: 20 perc
Barackos clafoutis - gluténmentes Barackos clafoutis - gluténmentes Barackos clafoutis - gluténmentes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!