Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos clafoutis - gluténmentes

Vikicukrász receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6632-vikicukrasz
Barackos clafoutis - gluténmentes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 3-4 db őszibarack (sárga húsú)
  • kb. 1 dl gluténmentes vaníliás puding
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 dl tej
  • 100 g gluténmentes liszt (Schar B mix, esetleg Finax)
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • csipetnyi só
Vikicukrász Vikicukrász receptje

Elkészítés

Elkészítés

A barackokat megmossuk és ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, daraboljuk (a 8-adokra vágott barackszeletek kellően gusztusosak és intenzív falatélményt nyújtanak :-)).
Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
A fehérjéket habbá verjük (nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük, és előmelegített sütőbe rakjuk.
Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Ajánlat:Gluténmentes menü csodás lezárása.
Egyéb elnevezések: Gluténmentes pite
Előkészület: 10 perc
Sütés: 20 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!