Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilvás lepény

22 dkg Rama
18 dkg cukor
2-3 ek. méz
3 tojás
45 dkg liszt
1-2 ek. tej (ha szükséges)
1 tk. fahéj
50 dkg szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magját kiszedjük. Egy lapostányéron a magházzal felfelé sorba tesszük a fél szilvákat, és rászórjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot. Félretesszük.
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a mézet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kisebb részletekben a habosra kevert margarinhoz adagoljuk, és simára keverjük. Ha túl sűrű lenne, néhány ek. tejjel hígíthatjuk, de ha megfelelő a tésztánk állaga, akkor nem szükséges hozzáadni tejet.
A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit vagy egy kör alakú sütőformát kivajazunk, kilisztezünk, és belesimítjuk a tésztát. Nem baj, ha ekkor még laposnak tűnik, sütésnél szépen fel fog emelkedni a tészta.
Villával megszurkáljuk, hogy könnyebben átsüljön. A fél szilvákat húsukkal lefelé fordítva, szépen sorba tesszük a tetején.
Tűpróbáig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés

Tálalás

4 főre
Szilvás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!