Banános brownie ("kicsij" Isteni brownie receptjének ötletével)
Hozzávalók
Banános brownie ("kicsij" Isteni brownie receptjének ötletével)
Elkészítés
Előkészítés
Kivajazni majd kilisztezni a formát.
Elkészítés
Íme:
Gőz fölött összemelegíteni a feldarabolt vajat és csokit.
Kevergetve kell felolvasztani. Ha felolvadtak, akkor belekeverni a kakaóport. Addig kell keverni, míg le nem hűl olyan hőmérsékletre, míg pl. kóstolni lehet.
Érdemes a felolvasztás után levenni a gőzfürdőről, és míg elkészíted a tészta többi részét, addig ki is hűl akár.
A tésztához a banánt villával kell összenyomkodni, majd belekeverni a cukrot és a vaníliás cukrot illetve az aromát. Utána egyenként felverni benne géppel a tojást.
Először kis fokozaton, majd egyre magasabban, hogy jó krémes lágy levegős tészta legyen.
Ha már teljesen felkeveredett, a kihűlt csokit lassanként belekeverni, természetesen mellette ugyanúgy kell a géppel keverni.
Ezután kanalanként bele kell keverni a lisztet.
Az összekevert tésztát kivajazott, kilisztezett formában meg kell sütni és egy nagy pohár kakaó mellett elfogyasztani :)
Jó étvágyat hozzá!
Tálalás
Lehet szeletelni illetve kis darabokra vágni.
Én picire vágtam, hogy párom mielőbb megkóstolhassa még langyosan!
Még melegen/langyosan isteni!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Aki merész próbálja ki, legközelebb én is így fogom készíteni. De lényeg a lényeg, elő legyen tényleg melegítve a sütő!!!!
Banános brownie ("kicsij" Isteni brownie receptjének ötletével)
Hozzávalók
Banános brownie ("kicsij" Isteni brownie receptjének ötletével)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Kivajazni majd kilisztezni a formát.
Elkészítés
Íme:
Gőz fölött összemelegíteni a feldarabolt vajat és csokit.
Kevergetve kell felolvasztani. Ha felolvadtak, akkor belekeverni a kakaóport. Addig kell keverni, míg le nem hűl olyan hőmérsékletre, míg pl. kóstolni lehet.
Érdemes a felolvasztás után levenni a gőzfürdőről, és míg elkészíted a tészta többi részét, addig ki is hűl akár.
A tésztához a banánt villával kell összenyomkodni, majd belekeverni a cukrot és a vaníliás cukrot illetve az aromát. Utána egyenként felverni benne géppel a tojást.
Először kis fokozaton, majd egyre magasabban, hogy jó krémes lágy levegős tészta legyen.
Ha már teljesen felkeveredett, a kihűlt csokit lassanként belekeverni, természetesen mellette ugyanúgy kell a géppel keverni.
Ezután kanalanként bele kell keverni a lisztet.
Az összekevert tésztát kivajazott, kilisztezett formában meg kell sütni és egy nagy pohár kakaó mellett elfogyasztani :)
Jó étvágyat hozzá!
Tálalás
Lehet szeletelni illetve kis darabokra vágni.
Én picire vágtam, hogy párom mielőbb megkóstolhassa még langyosan!
Még melegen/langyosan isteni!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Aki merész próbálja ki, legközelebb én is így fogom készíteni. De lényeg a lényeg, elő legyen tényleg melegítve a sütő!!!!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?