Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klementines süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Klementines süti

4-5 db Klementin vagy mandarin, narancs (400 g)
6 db tojás
225 g cukor
250 g mandula (darált)
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor (púpozott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A klementineket egy vízzel teli lábosba tesszük, felforraljuk. Lassú tűzön, 2 órán keresztül főzzük őket. Leszűrjük, és kihűtjük.
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, és egy kb. 30x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A megfőtt gyümölcsöket pürésítjük héjjal együtt. A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcspürét, majd belekeverjük a darált mandulát, a sütőport.
A masszát az előkészített formába öntjük, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle. Ha nagyon barnulna a teteje, fedjük le alufóliával.
A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tálalás

Kb. 35 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom szaftos süti, nem tartalmaz lisztet.
Klementines süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!