Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás omlós kétféleképpen

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mandulás omlós kétféleképpen

17 dkg vaj
17 dkg porcukor
csipet só
4 tojás
12,5 dkg darált hántolt mandula
8,5 dkg liszt

Díszítésnek:

20 dkg porcukor
2 ek. citrom
rumaroma vagy rózsaszín színezék
20 dkg fehér csokoládé
csokidara
citromos zselécukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy normálméretű őzgerincforma, és kicsi kuglófformák, ami 6 db van egy lemezen. Lehet egy 24 cm-es hosszú szögletes forma is.

Elkészítés

A mandulát, a sütőport, a lisztbe keverjük. A vajat a cukorral, sóval addig keverjük, amíg a cukor felolvad. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jól elkeverjük géppel. A lisztes keveréket a tojáskrémhez adjuk a végén, és azzal is jól elkeverjük. A tésztát a kikent formákba töltjük, és elsimítjuk. A forró sütő középső részén megsütjük,és tűpróbát tegyünk. Kb. 25-30 perc az ideje, 160-170 fokon. 30 percig hűtjük, majd rácsra helyezzük, és bevonjuk a glazúrral, ami az őzgerinformánál rózsaszín cukormáz, sárga zselécukorral díszítve, a kicsi kuglófnál a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk őket vele, majd csokidarával is megszórjuk.

Tárolás

Dermedésig hűtőben.

Alternatív elkészítés

Jómagam 3 szorosát készítettem el a tésztának, és a kis kuglófokat mogyoróval helyettesítettem. Így kétfajta ízű sütim lett.
Mandulás omlós kétféleképpen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!