Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kakaós részhez:

15 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
15 evőkanál tej
10 evőkanál olaj
5 tojás

fehér részhez:

50 dkg túró
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojásokat szétválasztjuk.

Elkészítés

A sárgáját a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalókat. /liszt, sütőpor, tej, olaj, kakaópor/
A végén pedig a habbá vert tojásfehérjét.
Kizsírozott, lisztezett, tepsibe öntjük.
A túrót összekeverjük az egész tojással, 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Gombócokat formálunk belőle majd a tepsibe lévő tésztába tesszük a gombócokat. Előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.

Tálalás

Kb. 20 szelet lesz, egy normál méretű gáztepsiben.

Tárolás

Folpackkal lefedve tároljuk, hogy ne száradjon ki.
Kakaós-túrós Kakaós-túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!