Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Sültalmás finomság

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sültalmás finomság
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 adaghoz

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Ezenkívül

  • 3 evőkanál cukor
  • 50 g mandulaforgács
  • 8-10 evőkanál almalé

Elkészítés

Előkészítés

A mézet meglangyosítjuk. Az almát meghámozzuk, kis kockára vágjuk. A mazsolát a rumaromával áztatjuk. Egy magasabb falú tálat (kb. 30x15 cm) előkészítünk. A tepsit (kb.15x25 cm) zsírozzuk és enyhén lisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a porcukorral habosra verjük, majd folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a langyos mézet és a tejet. A liszttel elkeverjük a sütőport, őrölt fahéjat, szegfűszeget és a kakaóport, rászitáljuk a tojáshabra, és jól összedolgozzuk. A masszát egyenletesen elsimítjuk a tepsiben. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 ¨C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 ¨C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-18 perc

Sütés után a süteményt a formából kivesszük, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A felkockázott almát egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és kb. 5-7 percig közepes lángon pároljuk. A desszertöntetet az almalével elkeverjük, hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet felfőzzük. Az edényt a tűzről lehúzzuk. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, fahéjat, mandulaforgácsot és hagyjuk a masszát kihűlni.

A krémhez a mascarpone krémsajtot, a túrót, a Bourbon vaníliás cukrot egy keverőedényben alaposan összekeverjük.

A mézes süteményt 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az előkészített tálban a szeleteket egymás mellé fektetjük, és almalével meglocsoljuk. Az almás tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, majd a krémmel befedjük. A süteményt 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Egy teflonedényben a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a mandulaforgácsot és addig keverjük, amíg a mandulát az olvasztott cukor befedi. A masszát sütőpapírra terítve hűlni hagyjuk. A cukros mandulát egy nyújtófa segítségével összezúzzuk és tálalás előtt a süteményre szórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény elkészítéséhez használhatunk készen kapható, friss mézeskalács tésztát vagy babapiskótát is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!