Sültalmás finomság

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sültalmás finomság
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Ezenkívül

  • 3 evőkanál cukor
  • 50 g mandulaforgács
  • 8-10 evőkanál almalé

Elkészítés

Előkészítés

A mézet meglangyosítjuk. Az almát meghámozzuk, kis kockára vágjuk. A mazsolát a rumaromával áztatjuk. Egy magasabb falú tálat (kb. 30x15 cm) előkészítünk. A tepsit (kb.15x25 cm) zsírozzuk és enyhén lisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a porcukorral habosra verjük, majd folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a langyos mézet és a tejet. A liszttel elkeverjük a sütőport, őrölt fahéjat, szegfűszeget és a kakaóport, rászitáljuk a tojáshabra, és jól összedolgozzuk. A masszát egyenletesen elsimítjuk a tepsiben. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 ¨C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 ¨C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-18 perc

Sütés után a süteményt a formából kivesszük, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A felkockázott almát egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és kb. 5-7 percig közepes lángon pároljuk. A desszertöntetet az almalével elkeverjük, hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet felfőzzük. Az edényt a tűzről lehúzzuk. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, fahéjat, mandulaforgácsot és hagyjuk a masszát kihűlni.

A krémhez a mascarpone krémsajtot, a túrót, a Bourbon vaníliás cukrot egy keverőedényben alaposan összekeverjük.

A mézes süteményt 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az előkészített tálban a szeleteket egymás mellé fektetjük, és almalével meglocsoljuk. Az almás tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, majd a krémmel befedjük. A süteményt 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Egy teflonedényben a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a mandulaforgácsot és addig keverjük, amíg a mandulát az olvasztott cukor befedi. A masszát sütőpapírra terítve hűlni hagyjuk. A cukros mandulát egy nyújtófa segítségével összezúzzuk és tálalás előtt a süteményre szórjuk.

Tálalás

Kb. 12 adag

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény elkészítéséhez használhatunk készen kapható, friss mézeskalács tésztát vagy babapiskótát is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató