Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Répatorta

2,5 dl cukor (ha nincs hozzá mércénk, 25 dkg-nyi cukor)
4 tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt sárgarépa
5 dl liszt (ha nincs hozzá mércénk, 50 dkg liszt)
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj

A krém hozzávalói:

1 doboz natúr Philadelphia krémsajt
1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
10 deka vaj (nem margarin)
2 dl porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot, tojásokat, olajat összekeverem. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, elkeverem, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. 180 fokos sütőben kb. 35-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg.
A krém hozzávalóit összekeverem, és a már kihűlt süteményre simítom. (én tepsiben sütöm a kb. 30 x 40 cm-es változatban, de csinálhatunk belőle muffint is, és kis marcipán répával díszíthetjük)

Remek sütemény, próbáljátok ki!

Tárolás

Sokáig eláll. Én a tányért zacskóba szoktam kötni.

Alternatív elkészítés

A tésztába keverhetünk diót is, vagy tehetjük a tetejére is (ha muffinként sütjük meg, akkor a krémet is helyettesíthetjük egy fél dióval a tetején).
Répatorta Répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!