Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes almás sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zabpelyhes almás sütemény

2,5 dl 0,1% zsírtartalmú joghurt
4 egész tojás
10 dkg olvasztott alacsony zsírtartalmú margarin
1 dl gyümölcscukor (vagy 2 dl édesítő por)
2 nagy reszelt alma
4 dl zabpehely
2 dl őrölt mandula (ha nincs a búzacsíra is jó, olyan mint a dió),
1-1 evőkanál szódabikarbóna és Dr. Oetker Sütőpor
kevés őrölt fahéj
vanília
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálban összekeverem a joghurtot, az egész tojásokkal, az olvasztott margarinnal, a gyümölcscukorral (vagy az édesítő porral), a reszelt almával, a zabpehellyel, az őrölt mandulával (vagy búzacsírával), valamint 1-1 evőkanál szódabikarbónával és sütőporral. Fűszerezem kevés őrölt fahéjjal, vaníliával.
Kimargarinozott, zabpehellyel megszórt 24x24 cm tepsiben, 200 fokon 40-45 percig sütöm. Az almától kicsit szaftos marad, de az így jó!
Ezt az édességet a férjemmel beszélgetés közben, egy tányérból szoktuk eszegetni, közben fahéjas édesített tejföllel locsolgatjuk.

Alternatív elkészítés

Frissen melegen, de másnap hidegen, a reggeli kávé mellé is kitűnő.
Zabpelyhes almás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!