Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zabpelyhes almás sütemény

Telkata receptje https://www.sutnijo.hu/profil/497-telkata
Zabpelyhes almás sütemény
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 2,5 dl 0,1% zsírtartalmú joghurt
  • 4 egész tojás
  • 10 dkg olvasztott alacsony zsírtartalmú margarin
  • 1 dl gyümölcscukor (vagy 2 dl édesítő por)
  • 2 nagy reszelt alma
  • 4 dl zabpehely
  • 2 dl őrölt mandula (ha nincs a búzacsíra is jó, olyan mint a dió),
  • 1-1 evőkanál Dr. Oetker Szódabikarbóna és Dr. Oetker Sütőpor
  • kevés őrölt fahéj
  • vanília
Telkata Telkata receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy tálban összekeverem a joghurtot, az egész tojásokkal, az olvasztott margarinnal, a gyümölcscukorral (vagy az édesítő porral), a reszelt almával, a zabpehellyel, az őrölt mandulával (vagy búzacsírával), valamint 1-1 evőkanál szódabikarbónával és sütőporral. Fűszerezem kevés őrölt fahéjjal, vaníliával.
Kimargarinozott, zabpehellyel megszórt 24x24 cm tepsiben, 200 fokon 40-45 percig sütöm. Az almától kicsit szaftos marad, de az így jó!
Ezt az édességet a férjemmel beszélgetés közben, egy tányérból szoktuk eszegetni, közben fahéjas édesített tejföllel locsolgatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Frissen melegen, de másnap hidegen, a reggeli kávé mellé is kitűnő.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2015.12.20. | 14:22

Tetszik a recepted, ki fogom próbálni :-)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!