Szerelmes sütemény
Hozzávalók
Szerelmes sütemény
Elkészítés
Elkészítés
Ha sima süteményt szeretnénk, akkor most süssük meg. De ha nem, akkor itt a folytatás:
Egy külön tálba mérjük ki a tészta 30%-át, és pár csepp piros ételfestékkel színezzük be a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg ezt a rózsaszín tésztát, tűpróbáig. Amikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni, majd egy szív alakú formával szaggassunk annyi szívet, amennyi csak kijön belőle. Próbáljuk meg sorba állítani, és mérjük le. Így megkapjuk, hogy kb. mekkora püspökkenyér formára lesz szükségünk. A formát készítsük elő, vajazzuk-lisztezzük. (Én az aljába még vágtam egy darab sütőpapírt a biztonság kedvéért.) Az előkészített formába öntsük bele a maradék tésztánk felét. Állítsuk bele szép sorban, szorosan a szíveket. A maradék tésztába keverjük bele a kakaót, majd öntsük rá a szívekre. Igazítsuk el úgy, hogy mindenhol fedje. Rakjuk be a sütőbe. Kb. 1 óra alatt megsül, de a tűpróba a biztos.
Amikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Szerelmes sütemény
Hozzávalók
Szerelmes sütemény
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha sima süteményt szeretnénk, akkor most süssük meg. De ha nem, akkor itt a folytatás:
Egy külön tálba mérjük ki a tészta 30%-át, és pár csepp piros ételfestékkel színezzük be a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg ezt a rózsaszín tésztát, tűpróbáig. Amikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni, majd egy szív alakú formával szaggassunk annyi szívet, amennyi csak kijön belőle. Próbáljuk meg sorba állítani, és mérjük le. Így megkapjuk, hogy kb. mekkora püspökkenyér formára lesz szükségünk. A formát készítsük elő, vajazzuk-lisztezzük. (Én az aljába még vágtam egy darab sütőpapírt a biztonság kedvéért.) Az előkészített formába öntsük bele a maradék tésztánk felét. Állítsuk bele szép sorban, szorosan a szíveket. A maradék tésztába keverjük bele a kakaót, majd öntsük rá a szívekre. Igazítsuk el úgy, hogy mindenhol fedje. Rakjuk be a sütőbe. Kb. 1 óra alatt megsül, de a tűpróba a biztos.
Amikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?