Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Komiszkenyér (Püspökkenyér)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Komiszkenyér (Püspökkenyér)

25 dkg cukor
5 kis tojás vagy 4 nagy tojás
10 dkg szálkásra vágott dió
10 dkg mazsolát vagy lisztben megforgatott cseresznye vagy meggydzsem
25 dkg liszt
1 reszelt citromhéj + leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

25 dkg cukorral 5 kis tojást vagy 4 nagy tojást 1/2 óráig keverünk (robottal 5 perc), 10 dkg szálkásra vágott diót 10 dkg mazsolát vagy lisztben megforgatott cseresznye vagy meggydzsemet, 25 dkg lisztet keverünk hozzá (plusz egy reszelt citromhéjat a levével).
Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) komiszkenyér tepsibe öntjük (kis őzgerinc forma), forró sütőben, lassú tűznél sütjük kb. 3-4 órát.

Alternatív elkészítés

Csak ha egészen kihűl, akkor lehet szépen szeletelni. 1/2cm-es szeletekre vágjuk, de nem vágjuk fel mind, mert sokáig elálló tészta.
Komiszkenyér (Püspökkenyér)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!