Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Komiszkenyér (Püspökkenyér)

Hszilvia56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/520-hszilvia56
Komiszkenyér (Püspökkenyér)
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

  • 25 dkg cukor
  • 5 kis tojás vagy 4 nagy tojás
  • 10 dkg szálkásra vágott dió
  • 10 dkg mazsolát vagy lisztben megforgatott cseresznye vagy meggydzsem
  • 25 dkg liszt
  • 1 reszelt citromhéj + leve
Hszilvia56 Hszilvia56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

25 dkg cukorral 5 kis tojást vagy 4 nagy tojást 1/2 óráig keverünk (robottal 5 perc), 10 dkg szálkásra vágott diót 10 dkg mazsolát vagy lisztben megforgatott cseresznye vagy meggydzsemet, 25 dkg lisztet keverünk hozzá (plusz egy reszelt citromhéjat a levével).
Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) komiszkenyér tepsibe öntjük (kis őzgerinc forma), forró sütőben, lassú tűznél sütjük kb. 3-4 órát.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Csak ha egészen kihűl, akkor lehet szépen szeletelni. 1/2cm-es szeletekre vágjuk, de nem vágjuk fel mind, mert sokáig elálló tészta.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!