Epres morzsasüti
Hozzávalók
Morzsához:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk.
Hűtőbe tesszük.
Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, ha nagyobbak a gyümölcsök, felszeleteljük, (én csak félbevágtam, mert elég apró volt) és a barna cukorral, majd a liszttel óvatosan összeforgatjuk.
A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.
Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
Az epres tölteléket elosztjuk a tészta tetején, majd rászórjuk a morzsát
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
Tálalás
12 nagyobb szelet sütemény lett ebből az adagból.
Tepsi mérete: 20*34 cm
Tárolás
Epres morzsasüti
Hozzávalók
Morzsához:
Töltelékhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk.
Hűtőbe tesszük.
Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, ha nagyobbak a gyümölcsök, felszeleteljük, (én csak félbevágtam, mert elég apró volt) és a barna cukorral, majd a liszttel óvatosan összeforgatjuk.
A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.
Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
Az epres tölteléket elosztjuk a tészta tetején, majd rászórjuk a morzsát
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
Tálalás
12 nagyobb szelet sütemény lett ebből az adagból.
Tepsi mérete: 20*34 cm
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?