Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgarépás kuglóf

25 dkg sárgarépa
1 db alma
1evőkanál citromlé
25 dkg margarin
15 dkg cukor
egy púpos kávéskanál őrölt fahéj
5 tojás
5 dkg étkezési keményítő
5 dkg mogyoró
5 dkg dió
15 dkg puliszkaliszt
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sárgarépát és az almát megpucoljuk, és a reszelő legkisebb fokán lereszeljük, majd meglocsoljuk a citrom lével. A mogyorót és diót serpenyőben pergeljük és ledaráljuk.

Elkészítés

A margarint megolvasztjuk, belekavarjuk a cukrot, sót, meg a fahéjat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az őrölt, pergelt mogyorót és diót, sütőport, étkezési keményítőt és a kukoricadarát. (Mi puliszkalisztnek hívjuk a kukoricadarát.) Végül forgassuk hozzá a sárgarépás-almás keveréket.
Szilikonos kuglófformába készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Lehet sütni őzgerincformában is.
Sárgarépás kuglóf Sárgarépás kuglóf Sárgarépás kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!