Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes karácsonyi csomagok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes karácsonyi csomagok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A marcipán masszát a tésztához apró darabokra vágjuk. A sütőformát (gyümölcskenyérforma) kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a margarint és a marcipán masszát egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) habosra keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, sót, reszelt citromhéjat, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként, fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel felváltva két adagban, konyhai robotgép középső fokozatán a masszához keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megkezdjük a sütést. 15 perc elteltével a sütemény közepét egy éles kés segítségével hosszanti irányban, 1 cm mélyen bevágjuk. Ha a sütemény túl gyorsan sül (teteje bebarnul), fedjük le egy sütőpapírral.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 65- 70 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütemény tetejét vízszintesen levágjuk és félretesszük. a süteményt ezután vízszintesen kettévágjuk, majd hosszában is elfelezzük, így 4 egyforma méretű darabot kapunk. Ezeket további 4 darabra vágjuk, így összesen 16 darab süteményünk lesz.

A sütemény levágott tetejét egy keverőedénybe morzsoljuk, hozzáadjuk a narancslevet és konyhai robotgéppel egy nedves masszává keverjük. A masszából golyót formázunk és kilapítjuk (kb. 1,5 cm vastagra). Ízlés szerint apró golyókat formázunk vagy motívumokat szúrunk ki belőle.

Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. A fogpiszkáló csúcsát a bevonóba mártjuk, majd rászúrjuk a golyócskákat vagy a motívumokat és hagyjuk, hogy megszilárduljon. Az így kapott kis sütinyalókákat egy ecset segítségével részben vagy teljesen bevonjuk a tortabevonóval, és ízlés szerint dekorcukrokkal és dekor tollal díszítjük.

A süteménydarabokat is vékonyan bevonjuk a tortabevonóval. A kis csomagokat ízlés szerint marcipán masszából készített szalaggal, téli dekorcukrokkal, dekor tollal díszítjük. Végül a nyalókákat is a csomagokra szúrjuk.

Tálalás

Kb. 16 darab

Tárolás

Jól záródó fémdobozban a sütemény 2 napig eltartható vagy lefagyasztható.

Vélemények

gina83

gina83
2013.12.27. | 15:40

elég nehéz volt megcsinálni
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.26. | 14:29

Nagyon finom és mutatós desszert.
popostar

popostar
2013.12.24. | 15:13

Elkészült :) Nem pepecseltem vele annyit, hanem 1 nagy ajándékot csináltam. És a 2 réteg viskóta közé tettem egy kis krémet :9 Boldog karácsonyt mindenkinek!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató