Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes karácsonyi csomagok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes karácsonyi csomagok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A marcipán masszát a tésztához apró darabokra vágjuk. A sütőformát (gyümölcskenyérforma) kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a margarint és a marcipán masszát egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) habosra keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, sót, reszelt citromhéjat, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként, fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel felváltva két adagban, konyhai robotgép középső fokozatán a masszához keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megkezdjük a sütést. 15 perc elteltével a sütemény közepét egy éles kés segítségével hosszanti irányban, 1 cm mélyen bevágjuk. Ha a sütemény túl gyorsan sül (teteje bebarnul), fedjük le egy sütőpapírral.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 65- 70 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütemény tetejét vízszintesen levágjuk és félretesszük. a süteményt ezután vízszintesen kettévágjuk, majd hosszában is elfelezzük, így 4 egyforma méretű darabot kapunk. Ezeket további 4 darabra vágjuk, így összesen 16 darab süteményünk lesz.

A sütemény levágott tetejét egy keverőedénybe morzsoljuk, hozzáadjuk a narancslevet és konyhai robotgéppel egy nedves masszává keverjük. A masszából golyót formázunk és kilapítjuk (kb. 1,5 cm vastagra). Ízlés szerint apró golyókat formázunk vagy motívumokat szúrunk ki belőle.

Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. A fogpiszkáló csúcsát a bevonóba mártjuk, majd rászúrjuk a golyócskákat vagy a motívumokat és hagyjuk, hogy megszilárduljon. Az így kapott kis sütinyalókákat egy ecset segítségével részben vagy teljesen bevonjuk a tortabevonóval, és ízlés szerint dekorcukrokkal és dekor tollal díszítjük.

A süteménydarabokat is vékonyan bevonjuk a tortabevonóval. A kis csomagokat ízlés szerint marcipán masszából készített szalaggal, dekorcukrokkal, dekor tollal díszítjük. Végül a nyalókákat is a csomagokra szúrjuk.

Tárolás

Jól záródó fémdobozban a sütemény 2 napig eltartható vagy lefagyasztható.

Vélemények

gina83

gina83
2013.12.27. | 15:40

elég nehéz volt megcsinálni
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.26. | 14:29

Nagyon finom és mutatós desszert.
popostar

popostar
2013.12.24. | 15:13

Elkészült :) Nem pepecseltem vele annyit, hanem 1 nagy ajándékot csináltam. És a 2 réteg viskóta közé tettem egy kis krémet :9 Boldog karácsonyt mindenkinek!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!