Meglepetés koszorú
Hozzávalók
Kakaós massza:
Sárga massza:
Bevonáshoz:
Elkészítés
Előkészítés
A narancshéjat apróra összevágjuk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk.
Először a csokis masszát készítjük el.
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral,
hozzá adjuk lassanként az olajat és a tejet, az olvasztott, de nem meleg csokit majd a sütőporral elkevert lisztet, és a végén könnyed mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
Az egyik kikent, lisztezett formába egyformán elosztva beletöltjük.
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük (fogpiszkáló próba). Ha megsült, sütőrácsra tesszük hűlni.
Miután kihűlt, felszeleteljük, és minden szeletből a forma kiszúróval kivágunk egy szívet, vigyázva, hogy ugyanabba a sorrendbe tegyük, ahogy a
formában volt. (A maradékot fel lehet használni egy másik recepthez.)
Elkészítjük a sárga masszát is. Egy keveset a forma aljába kanalazunk, majd a kivágott szíveket felfelé a csúcsával belesorakoztatjuk. Miután ezzel megvagyunk, a sárga masszát rákanalazzuk, és megsütjük ugyanazzal az eljárással, mint a csokisat.
Ha készen van és kihűlt, bevonjuk a tortabevonóval.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Az elkészítési technikát egy internetes oldalon láttam.
Azért ,,meglepetés", mert alkalomnak megfelelően különböző formákat lehet elrejteni benne.
Meglepetés koszorú
Hozzávalók
Kakaós massza:
Sárga massza:
Bevonáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A narancshéjat apróra összevágjuk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk.
Először a csokis masszát készítjük el.
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral,
hozzá adjuk lassanként az olajat és a tejet, az olvasztott, de nem meleg csokit majd a sütőporral elkevert lisztet, és a végén könnyed mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
Az egyik kikent, lisztezett formába egyformán elosztva beletöltjük.
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük (fogpiszkáló próba). Ha megsült, sütőrácsra tesszük hűlni.
Miután kihűlt, felszeleteljük, és minden szeletből a forma kiszúróval kivágunk egy szívet, vigyázva, hogy ugyanabba a sorrendbe tegyük, ahogy a
formában volt. (A maradékot fel lehet használni egy másik recepthez.)
Elkészítjük a sárga masszát is. Egy keveset a forma aljába kanalazunk, majd a kivágott szíveket felfelé a csúcsával belesorakoztatjuk. Miután ezzel megvagyunk, a sárga masszát rákanalazzuk, és megsütjük ugyanazzal az eljárással, mint a csokisat.
Ha készen van és kihűlt, bevonjuk a tortabevonóval.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Az elkészítési technikát egy internetes oldalon láttam.
Azért ,,meglepetés", mert alkalomnak megfelelően különböző formákat lehet elrejteni benne.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?