Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fekete-fehér kuglóf

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fekete-fehér kuglóf
Elkészítési nehézség: Nagyon nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 10 szelethez

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A kuglóf sütőformát kivajazzuk és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként fél percig keverve a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral és a pudingporral elkeverjük, a felét a masszához szitáljuk, majd hozzáadjuk a tej felét, és sima tésztává keverjük. Majd a maradék lisztet és tejet is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, egyik feléhez hozzákeverünk 75 g mandulát, a másik feléhez a maradék mandulát és a kakaóport.

Majd a kétféle tésztát felváltva egy evőkanál segítségével az előkészített sütőformába töltjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 65 perc

A megsült süteményt 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk. A fehércsokoládéból egy tortakés segítségével csokoládé forgácsokat készítünk. A maradék csokoládét nagyobb darabokra törjük, majd gőz felett a napraforgóolaj hozzáadásával felolvasztjuk, majd a kuglófra csurgatjuk. A csokoládé forgácsokkal a máz megszilárdulása előtt a kuglóf tetejét díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!