Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis-diós kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlis-diós kocka

250 g liszt
100 g darált dió
50 g olvasztott margarin
180 g cukor
2 közepes tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (250 g)
50 ml tej
150 g ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és jól lecsöpögni, hogy ne áztassa el a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel.
Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.
Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk a lecsöpögött ribizlit.
180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Ribizlis-diós kocka Ribizlis-diós kocka Ribizlis-diós kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!