sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hercegnő kalácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hercegnő kalácsa

20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 narancs
5 tojás
25 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
6 cl narancs-, citrom- vagy baracklikőr
30 dkg étcsokoládé
néhány csepp étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A vajat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük 1 db narancs alaposan megmosott és megszárított héját, majd a tojásokat egymás után hozzákeverjük.
2. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, és evőkanalanként a tojásos masszához adjuk.
3. A formát jól kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát, tetejét simára egyengetjük, és előmelegített sütő alsó részére téve készre sütjük.
4. Ha megsült, rácsra borítjuk és fél napig állni hagyjuk.
5. A süteményt hosszában 6 lapra vágjuk, és a lapok egyik oldalát megmártjuk a kifacsart narancsok levével elkevert likőrben, vigyázva, hogy a tészta ne ázzon el.
6. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, tejjel lazítjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tésztalapok likőrbe mártott oldalát egyenként megkenjük a csokival.
7. A sütit eredeti formájára összeállítjuk, és a tetejét, valamint az oldalait megkenjük a megmaradt csokoládéval. (A csokiba pár csepp olajat csepegtetünk, hogy a bevonat fényes legyen.)
8. A kalácsot hagyjuk teljesen megdermedni, majd háztartási fóliába csomagolva, hűvös helyen másnapig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Alternatív elkészítés

Sütési hőmérséklet:180°C
Tepsi mérete: 24x11x7 cm

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!