Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A legfinomabb krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

10 egész tojás
1 csipetnyi só
10 ek. cukor
10 ek. liszt
2 ek. víz

Krém:

1 liter tej
5 tojássárgája
6 ek. cukor
5 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Én a piskótával szoktam kezdeni, mert amíg az sül, addig megfőzőm a krémet!
Szétválasztom a 10 tojást, a fehérjét a csipetnyi sóval felverem és félre rakom!
A tojás sárgáját kikeverem a cukorral (habosra), majd hozzá adom a fehérjét, és óvatosan belekeverem a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig a 2 ek. vizet!
A piskótát mindig sütőpapírral készítem!
Közepes lángon 20-25 percig sütöm!
A krémhez az 5 tojás sárgáját kikeverem a két fajta cukorral és a pudinggal. A tejet és a lisztet felváltva keverem a masszához!
A tojásfehérjét 2 ek. cukorral habbá verem és félreteszem. Ez a 2 ek. cukor a 6 ek.-on felül kell bele, nehogy valaki a 6-ból vonja le! Bocsi a fogalmazásért!
A krémet lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzőm, míg sűrű nem lesz, ekkor óvatosan belekeverem a tojás fehérjét és a 1,5 ek. zselatint, egyet még rotyogtatom, majd hagyom egy kicsit kihűlni!
A piskótára kenek egy kevés krémet, erre ráhelyezem a szőlőt vagy epret, majd a maradék krémet szépen ráhelyezem és elsimítom! A tetejére babapiskótát reszelek és egy két gyümölccsel még díszítem a tetejét!

Tálalás

Egy nagy gáztepsinyi jön ki belőle!

Tárolás

Hűtőben zárható dobozban 2-3 napig eláll, feltéve ha nálatok marad, mert nálunk azonnal elfogy!!!
A legfinomabb krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!