A legfinomabb krémes
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Szétválasztom a 10 tojást, a fehérjét a csipetnyi sóval felverem és félre rakom!
A tojás sárgáját kikeverem a cukorral (habosra), majd hozzá adom a fehérjét, és óvatosan belekeverem a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig a 2 ek. vizet!
A piskótát mindig sütőpapírral készítem!
Közepes lángon 20-25 percig sütöm!
A krémhez az 5 tojás sárgáját kikeverem a két fajta cukorral és a pudinggal. A tejet és a lisztet felváltva keverem a masszához!
A tojásfehérjét 2 ek. cukorral habbá verem és félreteszem. Ez a 2 ek. cukor a 6 ek.-on felül kell bele, nehogy valaki a 6-ból vonja le! Bocsi a fogalmazásért!
A krémet lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzőm, míg sűrű nem lesz, ekkor óvatosan belekeverem a tojás fehérjét és a 1,5 ek. zselatint, egyet még rotyogtatom, majd hagyom egy kicsit kihűlni!
A piskótára kenek egy kevés krémet, erre ráhelyezem a szőlőt vagy epret, majd a maradék krémet szépen ráhelyezem és elsimítom! A tetejére babapiskótát reszelek és egy két gyümölccsel még díszítem a tetejét!
Tálalás
Tárolás
A legfinomabb krémes
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Szétválasztom a 10 tojást, a fehérjét a csipetnyi sóval felverem és félre rakom!
A tojás sárgáját kikeverem a cukorral (habosra), majd hozzá adom a fehérjét, és óvatosan belekeverem a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig a 2 ek. vizet!
A piskótát mindig sütőpapírral készítem!
Közepes lángon 20-25 percig sütöm!
A krémhez az 5 tojás sárgáját kikeverem a két fajta cukorral és a pudinggal. A tejet és a lisztet felváltva keverem a masszához!
A tojásfehérjét 2 ek. cukorral habbá verem és félreteszem. Ez a 2 ek. cukor a 6 ek.-on felül kell bele, nehogy valaki a 6-ból vonja le! Bocsi a fogalmazásért!
A krémet lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzőm, míg sűrű nem lesz, ekkor óvatosan belekeverem a tojás fehérjét és a 1,5 ek. zselatint, egyet még rotyogtatom, majd hagyom egy kicsit kihűlni!
A piskótára kenek egy kevés krémet, erre ráhelyezem a szőlőt vagy epret, majd a maradék krémet szépen ráhelyezem és elsimítom! A tetejére babapiskótát reszelek és egy két gyümölccsel még díszítem a tetejét!
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?