Amerikai krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Egy 27x37 cm-es tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A lisztbe rakom a sütőport, és a kakaót, és az egészet összekavarom, és a tojásos masszához szitálom. Jól összekeverem az egészet, és a tepsimbe öntöm.
Berakom sülni, de csak 20 percre.
Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet!
A tojásfehérjéket gőz fölött felverem habnak, és ha már kezd keményedni, akkor apránként hozzáadom a porcukrot is, és azzal is kavarom tovább.
A tejből és a pudingporból, egy kis cukorral kemény pudingot főzök. Nagyjából egyszerre kell elkészíteni őket, mert a forró pudingba kell belekavarni a tojásfehérje habot.
Nagy lapáttal, óvatosan kavartam, hogy a hab ne törjön össze nagyon.
Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára, a pudingos habomat.
Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten.
Ha kész, akkor megvárom, hogy kihűljön, és a tejszínből fölvert habot az egész tetejére simítom, és csokit reszelek rá.
Amerikai krémes
Hozzávalók
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy 27x37 cm-es tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A lisztbe rakom a sütőport, és a kakaót, és az egészet összekavarom, és a tojásos masszához szitálom. Jól összekeverem az egészet, és a tepsimbe öntöm.
Berakom sülni, de csak 20 percre.
Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet!
A tojásfehérjéket gőz fölött felverem habnak, és ha már kezd keményedni, akkor apránként hozzáadom a porcukrot is, és azzal is kavarom tovább.
A tejből és a pudingporból, egy kis cukorral kemény pudingot főzök. Nagyjából egyszerre kell elkészíteni őket, mert a forró pudingba kell belekavarni a tojásfehérje habot.
Nagy lapáttal, óvatosan kavartam, hogy a hab ne törjön össze nagyon.
Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára, a pudingos habomat.
Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten.
Ha kész, akkor megvárom, hogy kihűljön, és a tejszínből fölvert habot az egész tetejére simítom, és csokit reszelek rá.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?