Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kuglóf

0,5 kg liszt
3 dl tej
1 élesztő
2 tojássárgája
0,5 dl étolaj
2 kávéskanál folyékony édesítőszer
2 kanál cukor
pici só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet a cukorral és édesítővel meglangyosítjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a sót és a közepén mélyedést készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, az étolajat és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott az élesztő hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Kézzel jól kidolgozzuk, majd egy kisebb darabot lecsípünk belőle és egy külön tálban hozzádolgozzuk a kakaóport.(Ha kemény pici tejet tehetünk hozzá.) A sárga tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 2 részre osztjuk. A rudakat formálunk belőle, ugyanígy teszünk a kakaós tésztával is és összefonjuk. Kikent kuglófformába tesszük és 15 percig kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha tölteni szeretnénk (Nutellával, fahéjas cukorral) abban az esetben az elosztott tésztát kisodorjuk, és a töltelékkel megkenjük, majd feltekerjük. A feltekert rudakat összefonjuk és készre sütjük.
Kuglóf Kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!