Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cica kuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cica kuglóf

60 dkg liszt (fele rétesliszt fele finomliszt)
0,5 l tej
2 dl olaj
1 tojás
1 kocka élesztő
25 db édeske (pl. sacharin, vagy bármi más édesítőszer)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyosítsuk meg a tejet és tegyük bele az édesítőket, hogy elolvadjanak. A lisztet tegyük egy tálba és csináljunk mélyedéseket, amelyekbe öntsünk a tejből 2 dl-t, és ebbe az élesztőt morzsolva. Ha az élesztő elolvadt, villával keverjük össze, míg kissé kovászos lesz.Ezután várjunk, hogy kicsit megkeljen. Itt az élesztő nem fog följönni, de ettől ne ijedjünk meg. Ezután tegyük bele a tojást és az olajat. A maradék tejjel dagasszuk össze a tésztát, hogy jó lágy legyen, s ha kell, adhatunk még hozzá kevés langyos vizet. Most tegyünk a fele tésztába kakaóport és kelesszük meg. Ha megkelt, a világos tésztát tegyük gyúródeszkára, nyújtsuk meg kicsit, tegyük rá a kakaós tésztát, kissé nyújtsuk rá, tekerjük föl az egészet, tegyük kuglófformába (de akár egy magasabb lábosban is kisüthető) és előmelegített sütőben ellenőrzés mellett süssük ki.
Ez egy jól bevált recept, csak türelem kell hozzá. Jó étvágyat!
Cica kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!