Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mazsolás kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mazsolás kuglóf

4 tojás
22 dkg liszt
10 dkg mazsola
25 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
10 dkg kristálycukor

Tetejére:

porcukor
olvasztott csokoládé
dekorgyöngy

Formához:

vaj
liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kuglófformát vékonyan, de gondosan kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk, hogy a sütemény ne ragadjon a mintás formába.
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet kimérjük, és a mazsolát beleforgatjuk.
A vajat a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, és azokkal is alaposan kikeverjük a krémet.
A tojásfehérjét kissé felverjük, lassan hozzászórjuk a kristálycukrot, és krémes hó állagúra keverjük. Ezt a fehérjét a vajas krémhez keverjük, végül a masszába forgatjuk a mazsolás lisztet is.
170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük!
Ha megsült vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a formát, majd borítsuk a kuglófot tányérra és hagyjuk teljesen kihűlni.

Alternatív elkészítés

Ha száraz a mazsola, érdemes beáztatni vízbe vagy narancslébe! A kuglóf tetejét meglocsolhatjuk kevés olvasztott csokoládéval, amelyre dekorgyöngyöt szórunk.
Mazsolás kuglóf Mazsolás kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!