Mazsolás kuglóf
Hozzávalók
Mazsolás kuglóf
Tetejére:
Formához:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet kimérjük, és a mazsolát beleforgatjuk.
A vajat a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, és azokkal is alaposan kikeverjük a krémet.
A tojásfehérjét kissé felverjük, lassan hozzászórjuk a kristálycukrot, és krémes hó állagúra keverjük. Ezt a fehérjét a vajas krémhez keverjük, végül a masszába forgatjuk a mazsolás lisztet is.
170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük!
Ha megsült vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a formát, majd borítsuk a kuglófot tányérra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Alternatív elkészítés
Mazsolás kuglóf
Hozzávalók
Mazsolás kuglóf
Tetejére:
Formához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet kimérjük, és a mazsolát beleforgatjuk.
A vajat a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, és azokkal is alaposan kikeverjük a krémet.
A tojásfehérjét kissé felverjük, lassan hozzászórjuk a kristálycukrot, és krémes hó állagúra keverjük. Ezt a fehérjét a vajas krémhez keverjük, végül a masszába forgatjuk a mazsolás lisztet is.
170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük!
Ha megsült vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a formát, majd borítsuk a kuglófot tányérra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?