sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bohémszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bohémszelet

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula vagy dió
10 dkg baracklekvár
15 dkg porcukor
4 db tojás
1 db citrom
3 dkg reszelt csokoládé
1 db tojássárgája (kenéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A hozzávalók kimérése és a magvak ledarálása.

Elkészítés

1. A sütőporral elkevert lisztből tésztát gyúrunk a vajjal, a cukorral, 1 db tojással, a citrom reszelt héjával, illetve a levével.
2. A tészta 2/3-át vajas tepsiben egyenesre elnyomkodjuk, a lekvárral megkenjük. Erre tesszük a 3 db tojássárgájából, a mandulából (vagy a dióból), a csokiból, a porcukorból és a vanillincukorral kemény habbá vert 3 db tojásfehérjéből készült krémet.
3. A maradék tésztát fél cm. vastagra kinyújtjuk, és rácsot sodrunk belőle a süti tetejére. Tojássárgájával megkenjük, és közepes hőfokon megsütjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!