sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töröklepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töröklepény

4 db tojás
20 + 20 dkg porcukor
30 dkg finomliszt
15 dkg zsír vagy margarin
2 dkg élesztő
2-3 ek baracklekvár
kb.1,5 dl. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Az élesztőt 2 ek. tejben 1 ek. cukorral felfuttatjuk. A zsírt vagy a margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfuttatott élesztőt, végül a lisztet, és annyi langyos tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk, és a zsírral kikent tepsibe rakva 1 órát pihentetjük.

2. A tésztát megkenjük a baracklekvárral, rásimítjuk a 4 db tojásfehérjéből és a 20 dkg porcukorból vert kemény habot, és közepes lángon készre sütjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!