Cseresznyés lepény
Hozzávalók
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
2.Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk. Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá.
3.Kizsírozzuk a gáztepsit.
4.A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét 1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe.
5.Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét.
6.Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal. Ízlés szerint megcukrozzuk.
7.Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt.
8.Villával megszurkáljuk, hogy meg ne repedjen.
9.Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük.
10.Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta.
Tálalás
Cseresznyés lepény
Hozzávalók
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk. Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá.
3.Kizsírozzuk a gáztepsit.
4.A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét 1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe.
5.Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét.
6.Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal. Ízlés szerint megcukrozzuk.
7.Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt.
8.Villával megszurkáljuk, hogy meg ne repedjen.
9.Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük.
10.Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?